maanantai 12. maaliskuuta 2007

Puolen korttelin päässä käsityöliikkeestä

Tästä on tulossa oikea postausten päivä. Normaalisti en toki arkisin tällaiseen ehdi, mutta tänään olen pienen operaation takia sairaslomalla. Toinen kissakin sairastaa, siltä poistettiin virtsakivi viime viikolla ja vähän toipilaan oloinen se on edelleen.

Postauksilla on minulle myös tehtävänsä, panen vähitellen tämän neuleharrastuksen johonkin järjestykseen ja seurantaan. Ja hauskahan näitä on kirjoitella. Jatkossa tahti tulee varmasti harventumaan, mutta ainakin nyt tuntuu, että harrastuksen "dokumentointi" on lähes yhtä hauskaa kuin harrastaminen itse!

Niinhän siinä sitten kävi, että puikko-ostoksille oli päästävä saman tien ja mikä ettei: lähin käsityöliike on sopivasti matkan varrella ruokakauppaan mennessä. Ostin sopivan kokoiset pyöröpuikot. Juuri poispäin kääntyessä iskin silmäni lattialla olevaan lankakoriin: ihania paksuja lankoja!



************


Välihuomautus: en ole pelkästään paksujen neuleiden ystävä. Väliaikaista innostusta aiheeseen lisää ehdottomasti tuo edellisessä postauksessa mainittu kirja. No toki paksusta langasta neulotuilla töillä on muutenkin vissi paikka omassa harrastuskuviossani; nämä ovat töitä, jotka nopeasti valmistuvina pelastavat kärsimättömän ihmisen harrastuksen ajoittain aiheuttamalta ahdistukselta.



************


Ja takaisin asiaan. Lanka on kotimainen Melli, 100% villaa. Valmistaja on Kauhavan Kangas-Aitta Oy. Löyhäkierteinen ja paksu lanka, ei aivan yhtä pehmeä, kuin Eskimo, mutta pehmeä kumminkin. Pakkohan sitä oli sitten ostaa kerä kokeiluja varten, ja tietysti myös superpaksut puikot: 15 mm!

Ja mallitilkun kimppuun. Hyvähän siitä tuli, joskin näin paksuilla puikoilla tasainen neulepinta jää haaveeksi. Mikä parasta: tiheys sopii täsmälleen noihin kirjan paksumpiin neuleisiin! Pieni miinus on suppea värivalikoima. Yksivärisenä lankaa saa vain valkaisemattomana ja viininpunaisena, monivärisistä en ole innostunut. No valkoisella pääsee jo pitkälle, tarvittaessa voin ryhtyä värjäilemäänkin.



Ja mitäs tästä sitten tehdään? Ajattelin loppuviikon palkkapäivän kunniaksi ostaa langat tähän hauskaan pikku viittaan:



Tuo on melkein enemmän askarteluprojekti, kuin neule: silmukoita puretaan, lankoja katkotaan ja solmitaan yhteen... ...luulen, että hauska projekti on tulossa!


Ja joskus myöhemmin voisin toteuttaa tämän ovelan neuletakin:



Hmm, oikeastaan molemmat toimivat valkoisena loistavasti.

Ei kommentteja: