maanantai 12. maaliskuuta 2007

Keskeneräiset työt, osa 2

Jatketaanpas tästä aiheesta. Kaksi enemmän tai vähemmän aktiivisesti etenevää työtä ovat neuletakki naiselle (omaan käyttöön, jos onnistuu) ja miehelle lisää islanninvillaa.



Neuletakkia teen suoraan Modan ohjeella, ohje taisi olla jossain viime syksyn numerossa. Takkiin tulee suuret etukappaleet, jotka laskeutuvat eteen vinottain, kiinnitystä takissa ei ole. Tarkoitus on ainoastaan hieman säätää hihoja (pidemmät ja kapeammat), muuten malli on hyvä. Ja helppo, sopii aivottomaksi oheiskäsityöksi.

Ongelma on vaan se, että olen hukannut ohjesivun. Yleensä en leikkele lehtiäni, mutta nyt leikkasin: otin käsityön mukaan junamatkalle, en halunnut mukaan mitään ylimääräistä, eikä samassa lehdessä oikein tuntunut olevan muuta toteuttamiskelpoista. Valmiista osasta ei ole apua, sillä valmiina ei ole edes ensimmäinen etukappale. No, tämä ei ole ylitsepääsemätön ongelma, sillä ohje on varmasti vielä helppo löytää. Valitettavasti sitä ei kuitenkaan ollut Modan neulearkistossa, ainakaan vielä!

Alkuperäinen lanka ohjeessa oli Sirdarin Denim Chunky. Olen vaan ottanut periaatteeksi sen, että uusia neuleita en enää aloita kuin luonnonmateriaaleista. Lanka piti vaihtaa. Kuvassa on Fritidsgarnin ukkosenharmaata sävyä. Häh, miksi en löydä värikartasta oikeaa sävyä??? Fritidsgarn saattaa olla vähän liian karkeaa ja jäykkää tähän neuleeseen, tosin valmiiden kappaleiden höyryttäminen saattaa auttaa tähän ongelmaan. Päällysvaatteena lanka on kyllä mainio.



Ja miehelle teen niukkalinjaista villapaitaa Lopista. Miehustaan tulee Space Invader -kuvio, kauluksesta tulee matala, raglanhihat. Tästä on etu+takakappale lähes valmis. Saattaa valmistua kokonaisuudessaan lähiaikoina.

Ei kommentteja: