maanantai 12. maaliskuuta 2007

Jonain päivänä minustakin tulee jotain!

Lankavaraston uusimpia hankintoja ovat tänä talvena ostetut Alpakat ja Eskimo. Otin noista kuvat, kun värit ovat mielestäni harvinaisen hauskoja ja kertovat vähän omasta lempivärimaailmastani. Myönnän, että olen jossain määrin "epäväri"-ihminen. Mustan ja valkoisen päälle rakentuu jo paljon. Harmaa on aina hieno. Harmaalla taitetut vaaleat sävyt vetävät minua puoleensa. Kylmät ruskeat viehättävät. Kirkkaista väreistä minua puhuttelee ehkä eniten kirkas vihreä, jotkut limetin ja omenan sävyt, jotkut punaiset, puhtaan kirkkaat ja ei kovin tummat siniset. Turkoosi ja petrooli, vaikka heleimmät turkoosin sävyt eivät itseäni puekaan.




Tämä Alpacan sävy taitaa olla nimeltään Sea Foam ja meren vaahdolta se tosiaan näyttääkin. Lankaa on 250 grammaa ja siitä olisi tarkoitus tehdä joko yksinkertainen väljälinjainen slipoveri täydentämään kerrospukeutumista tai slimmattu neuletakki, lyhyet hihat. Malli tulee molemmissa tapauksissa olemaan oma tai modifioitu. Piirtelen varmaan kuvia jossain vaiheessa tähän projektiin liittyen, palataan asiaan.




Ja tässä on tuota Eskimoa, josta olikin jo puhetta. Rakastan värisävyä. Mietinkin tuolla alkupään posteissa mallia tälle langalle. Taidan skipata nuo Dropsin sinänsä hyvät mallit tällä kertaa, sillä hoksasin, että Eskimon neuletiheys sopii hyvin muutamaan ihanaan malliin, joita olen jonkin aikaa kuolannut äskettäin ostamastani neulemallikirjasta. Kirja on Twinkle's Big City Knits. Kirjasta enemmän joskus toiste, pysytellään nyt näissä langoissa.

Ihan sattumoisin tuli hankittua saman valmistajan lankaa nämä satsit. Paksuissa langoissa olisi ollut kotimaistakin vaihtoehtoa tarjolla, mutta tuo Eskimo tuntui käteen 100% villalangoista ylivoimaisesti pehmeimmältä.

Ja siihen malliin:



Ajattelin väsätä Eskimosta tuollaisen Twiggy-tunikan. Hyvää mallissa on erityisesti se, että tämäkin mallintekijä ymmärtää paksujen neuleiden näyttävän parhaalta tosi niukalla mitoituksella.



Neule näyttää suorastaan naurettavalta ilman kantajaa. Minulla ei ole pienintäkään epäilystä siitä, etteikö tuo "makkarankuori" asettuisi hienosti päälle. No ehkä ihan pieni =).



Olen melko tunnollinen mallitilkkujen tekijä ja tälläkin kertaa kannatti. Oikea puikkokoko tiheyteen vaati kaksi kokeilua. Ja tietenkään minulla ei ole pyöröpuikkoa tuohon sopivaan kokoon. Ai niin, tästähän saa taas hyvän tekosyyn piipahtaa lankakaupassa... ...ei huono.


Täydentelen vielä iltasella noita oikeasti keskeneräisiä töitä. Näitähän ei oikeastaan ole edes aloitettu. Pitänee korjata tilanne mahdollisimman pian!


Ja aiheen sivusta, alan viedä noita kuvia Flickr:iin, niin saa vähän parempaa kuvakokoa. Eskimotilkku on jo siellä (linkitetty kuvasta), kansiosta löytyy myös jotain noita aikaisempia (ei linkitetty, ainakaan vielä). Jatkossa otan hieman isomman kuvakoon käyttöön.

2 kommenttia:

juuli kirjoitti...

Minäkin tunnustaudun epävärien faniksi. Vaaleansininen alpakka on ihanaa, juuri sellaisesta tykkään. (tein juuri sormikkaat sen sinisestä ja kaurapuuron väristä.)
Turkiskuoriaiset on seuranneet meitä joka muutossa, mutta nyt luulen saaneeni ne aisoihin. Pakkasin kaikki langat suunsa sulkeviin muovipusseihin. Nämä pakastin kerrallaan kuukaudeksi. Laskeskelin että jos jossain onkin kuoriaisa, eivät ainakaan pääse pussia pidemmäs. Ja eivät ole menneetkään. Yhdestä pussista löytyi puolivuotistarkastuksen jälkeen möyhyä, kuoriainen saatiin kiinni ja vedettiin vessanpöntöstä (varma on aina varmaa).
Tulipas pitkä repliikki. Kiva uusi tuttavuus, tulen toistekin!

Kamicha kirjoitti...

Hei vaan Juuli, ja kiva kun tulit käymään!

Pitää pestä ja pakastaa ainakin tuo siskolle menevä vauvaneule, sillä tätä riesaa en halua kenellekään uudelle ihmiselle levittää. Hyvä vinkki langoille, kiitos! Vaatevaraston kierrättäminen pakastimessa saattaisi viedä... ööö... kolme vuotta =).

Luinkin jostain, että pakkanen tuhoaa kuoriaisen, toukat ja munat, mutta millä helkkarilla ne saa pois tuolta lautalattian raoista? Pyretriiniä suihkuttelen rakoihin ajoittain, tarkkana pitää olla sillä kissoja en halua myrkyttää...

Muuton mukana nämä eivät ole tulleet, sillä ehdin jo välillä asua uudessa asunnossa, jossa en parin vuoden aikana tehnyt yhtään havaintoa. Eli kohtuullisen hyvin olen kai saanut vaatevaraston varjeltua.